Kiadónk 1993-ban alakult. Alapvetően három területen (szépirodalom, gyermekirodalom és ismeretterjesztő) jelentetünk meg könyveket.

A kiadó legfontosabb műfaja a szépirodalom, ezen belül a versek kiadása. Legelső könyve a Szeretni tehozzád szegődtem című versválogatás volt, amit - nagy sikere miatt - azóta is folyamatosan piacon tartunk. Ezt további válogatások követték (Ezernyi árnyalatban, Csókolj még, Szerenád, Ó, jössz-e már?, Kaleidoszkóp)

1999-ben indítottuk el a Sziget Verseskönyvek című sorozatunkat. Célunk kezdetben a világirodalom klasszikus verseinek kiadása volt (Francois Villon, Kínai és japán költők, Arthur Rimbaud, Catullus, Vergilius, Horatius, Charles Baudelaire, Tibullus, Propertius, Ovidus, Shelley és Keats, Paul Verlaine, Amerikai költők, Olasz költők, Orosz költők, Shakespeare szonettjei, Beatköltők, Német költők, Skót balladák-Robert Burns versei, Székely és csángó balladák, Guillaume Apollinaire), de idővel magyar szerzőket a sorozatba foglaltunk (Nagy László, Szabó Lőrinc, Arany János, Dsida Jenő, Ady Endre, Kosztolányi Dezső, Tóth Árpád, Áprily Lajos , Radnóti Miklós, József Attila, Babits Mihály). A sorozat jelenleg a huszonnyolcadik köteténél tart. 

Kínálatunkban a gyermekirodalom is szerepel. Népszerű meséskönyveink (Három kívánság, Kis unokák nagy mesekönyve) mellett saját összeállítású, fiatal hazai művészekkel illusztrált válogatásainkkal (Ha majd hatéves leszek, Boldog születésnapot, Kinőttelek) jelentkezünk. Emellett nagyon fontosnak tartjuk a kisgyerekeknek szóló ismeretterjesztő könyveinket (Mindentudó óvodáskönyv, Játékos egyszeregy, Játékos ábécé, Játékos mérés, Játékos rajzolás). Új területen próbálkoztunk Rajzolj te is című sorozatunkkal, amely a gyerekekkel próbálja megszerettetni a rajzolást.

Ismeretterjesztő könyvekkel folytatjuk a Lépésről lépésre, Fitnesz könyvek és a Természetkalauz sorozatot. Sőt Kis természetkalauz címmel egy új sorozatot is indítottunk, amely a fákkal, gombákkal, rovarokkal, állatnyomokkal, madarakkal és virágokkal ismerteti meg az olvasót.

Az évek során egyre több külföldi kiadóval alakítottunk ki jó munkakapcsolatot ( Arcturos, BLV, Giunti, Kosmos, Ulmer).

Rólunk


Sziget Kiadó Cím 1134 Budapest, Dózsa György út 150. Telefon: 06-1-237-06-59 Fax: 06-1-237-06-59