Ismeretterjesztés


Cosima Bellersen Quirini

Otthoni tartósítás erjesztéssel - természetesen

Napjainkban újra felfedeztük a fermentálást, amellyel a savanyú káposzta, a kimcsi, a miszo, a ketchup, a sajt és a sonka otthon is elkészíthető, a sörfőzés és a kenyérsütés házilag is megoldható a tejsav-, az élesztő- és egyéb baktériumok segítségével.

Az élelmiszerek fermentálása, azaz erjesztése ősrégi módszer, sokféle étel előállítása és tartósítása csak így volt lehetséges.A fermentált ételek egészségesek, könnyen emészthetők, emésztést elősegítő és immunrendszer-erősítő tulajdonságúak, de elsősorban páratlanul finomak!


 - sóban tartósítás és tejsavas erjesztés

 - tejtermékek, sajtok, szalámik és szójaételek készítése

 - különleges kenyerek, péksütemények

 - ecet és bor készítése házilag


Győződjünk meg a fermentálás előnyeiről a több, mint 250 recept segítségével!

Megjelent: 2017
Oldalszám: 128
Méret (mm): 165 x 235 x 7
ISBN: 978 615 5178 98 6
Ár: 2 800 Ft.
Online ár: 2 240 Ft.
Megtakarítás: 560 Ft.
Share |
Sziget Kiadó Cím 1134, Budapest Szabolcs utca 4. Telefon: 06-1-237-06-59 Fax: 06-1-237-06-59